Autoretrat de l’accident (2012)

 

Autorretrat de l’accident (Català) El 2 de maig del 2011 vaig presenciar un terrible accident laboral que provocà la mort del company Pablo C. bomber de Barcelona. L’accident ocorregué quan degut a un problema tècnic una autoescala atropellà al company deixant-lo ferit d’extrema gravetat i amb aturada cardio-respiratòria. La reacció fou ràpida, seguidament iniciarem les maniobres de reanimació cardiopulmonar que restabliren el ritme cardíac 10 minuts després. L’esperança s’esvaí ràpidament i morí 2 mesos després deixant molt tocat a tot el cos de Bombers de Barcelona. Els bombers estem preparats per afrontar situacions complicades i a veure morir a persones, però quan es tracta de la mort d’un company la cosa canvia i no hi han esquemes ni patrons que valguin. En aquest cas l’art i la creació, en forma de dibuixos, pintures i poesies em serviren per canalitzar la ràbia, el dolor i l’angoixa de veure desaparèixer un dels companys més actius i estimats del torn. Poc després de la mort d’en Pablo vaig començar un autoretrat en 3 dimensions que sense adonar-me’n va anar esdevenint un autoretrat del moment de l’accident. Així doncs s’hi pot veure la cuirassa de ferro que em vaig imposar, la pell de gallina per tot el cap i cos, i a dins del cap un cervell de pedra amb la inscripció del nom del meu fill Guillem, primer pensament quan vaig veure al meu company caure al terra.

Share